• Vaikams

Vaikams

Vaikams

Tinklelis
Sąrašas

Rasta 54 prekės(-ių).

Tinklelis
Sąrašas
Rodoma 1-12 iš 54 prekės(-ių)

Aktyvūs filtrai

Otosan Baby nosies...

(LT) Paburkimą mažinantis vaikų nosies purškalas OTOSAN® BABY

Medicinos priemonė. Su ekologiškais augaliniais ekstraktais. Nosies purškalas OTOSAN® BABY – tai gleivinę sutraukiantis hipertoninis (1,1 %) tirpalas, kurio sudėtyje jūros vanduo iš Bretanės, papildytas ekologišku apelsinų eteriniu aliejumi, ekologišku alavijų geliu, vario gliukonatu ir karboksimetilo beta gliukanu.

ĮVAIRIAPUSIS POVEIKIS: ramina, drėkina, minkština, valo, skystina, saugo gleivinę.

Sudėtyje nėra kraujagysles sutraukiančių medžiagų.

Nesukelia pripratimo ar priklausomybės (atkritimo reakcijos).

Tinka vaikams, nėščioms ir maitinančioms moterims bei sergantiesiems širdies ligomis.

Ekologiškas purškalas be propelento dujų.

VEIKLIOSIOS MEDŽIAGOS: jūros vanduo, tikrųjų alavijų (lot. Aloe Barbadensis) lapų ekstraktas*, vario gliukonatas, natrio karboksimetilo beta gliukanas (5,2 %), apelsinų (lot. Citrus Sinensis) žievelių aliejus*. *Ekologiškos sudedamosios medžiagos.

PASKIRTIS: paburkimą mažinantis vaikų nosies purškalas OTOSAN® BABY yra vietinio poveikio medicinos priemonė. Jos ypatumus lemia hipertotinio jūros vandens iš Bretanės, ekologiško alavijų gelio, ekologiško apelsinų eterinio aliejaus vario gliukonato ir karboksimetilo beta gliukano savybės. Įvairiapusiu vietiniu poveikiu pasižymintis nosies purškalas OTOSAN® BABY giliai valo nosies ertmes ir išlaisvina jas nuo gleivių pertekliaus bei padeda sumažinti nosies užgulimą. Dėl savo  subtilios sudėties ir dėl to, kad sudėtyje nėra kraujagysles sutraukiančių medžiagų, ši priemonė ypač tinka vaikams, nėščioms ir krūtimi maitinančioms moterims bei sergantiesiems širdies ligomis (šiais atvejais prieš naudodami priemonę visada pasitarkite su gydytoju). Sudėtyje nėra propelento dujų.

INDIKACIJOS: nosies purškalas OTOSAN® BABY idealiai tinka kaip pirmoji pagalbinė priemonė uždegiminių procesų atveju, tokių kaip įvairių rūšių rinitai (virusiniai, bakteriniai ir alerginiai) ir sinusitas, nosies gleivinės sausumui palengvinti bei po operacijų.

DOZAVIMAS: purkšti 1 kartą į kiekvieną šnervę 2 - 4 kartus per dieną, naudoti 10 - 15 dienų.

APRAŠYMAS: nosies purškalas OTOSAN® BABY yra pagalbinė priemonė, naudinga gydant ūminį rinitą ar rinosinusitą, nepriklausomai nuo juos sukėlusios priežasties. Priemonės komponentai padeda pašalinti gleivių perteklių ir saugo, minkština bei ramina sudirgintą gleivinę. Taip pat, hipertoninis tirpalas ir keli komponentai veikdami kartu, valo nosies ertmes; iš gleivinės ekstrahuotas vanduo skystina gleives ir padeda pašalinti virusus, bakterijas, žiedadulkes,  makro- ir mikrodalelės. Ši medicininė priemonė taip pat praverčia kai vargina didelis nosies gleivinės sausumas. Nosies purškalas OTOSAN® BABY suteikia palengvėjimą ir sukuria bakterijų dauginimuisi nepalankią aplinką, taip užkirsdamas kelią ligos recidyvui.

TOLERAVIMAS: nosies purškalo OTOSAN® BABY sudėtyje nėra kraujagysles sutraukiančių medžiagų, jo  veikliosios medžiagos išsiskiria švelniu poveikio, todėl  jis yra gerai toleruojamas. Iki šiol nėra žinomas apie kokį nors šalutinį poveikį ar kontraindikacijas. Jį galima naudoti dažnai, nesibaiminant pripratimo ar medikamentinio rinito išsivystymo.

NAUDOJIMO INSTRUKCIJA: prieš naudodami purškalą, išpūskite nosį. Laikykite galvą vertikaliai  ir įpurkškite tirpalo į kiekvieną šnervę. Po įpurškimo rodomuoju pirštu šiek tiek prispauskite šnervę, kad tirpalas pasiskirstytų po visą nosies gleivinę. Lengvas praeinantis dilgčiojimo pojūtis po įpurškimo  yra normalus efektas. Po naudojimo purkštuką nuplaukite šiltu vandeniu ir nusausinkite popierine servetėle.

ĮSPĖJIMAI IR ATSARGUMO PRIEMONĖS: medicinos priemonę laikykite sausoje vietoje, atokiai nuo tiesioginių saulės spindulių ir šilumos šaltinių. Laikykite vaikams nepasiekiamoje vietoje. Tik išoriniam naudojimui. Nenurykite. Venkite patekimo į akis. Nenaudokite, jei žinote apie padidėjusį jautrumą kuriai nors sudedamajai medžiagai. Nenaudokite, jei  esate jautrūs vėžiagyviams ir (arba) moliuskams. Nenaudoti jokiems kitiems tikslams ir kitais būdais, nei šioje instrukcijoje nurodė gamintojas. Šiuo metu nėra žinoma apie kokį nors nosies purškalo OTOSAN® BABY komponentų šalutinį poveikį, naudojant jį nėštumo ar žindymo laikotarpiu (šiais atvejais prieš naudodami priemonę pasitarkite su gydytoju). Pasireiškus nepageidaujamam poveikiui, nutraukite naudojimą. Produktai, kurių sudėtyje yra dvivalenčių metalų, tokių kaip varis, įprastai yra saugūs, tačiau retais atvejais jie gali sukelti anosmiją; pasireiškus nepageidaujamam poveikiui, nedelsdami nutraukite gydymą ir kreipkitės į gydytoją. Buteliukas yra skirtas griežtai tik asmeniniam naudojimui: gali pernešti infekcijas.

 

ĮVAIRIAPUSIO POVEIKIO PRIEMONĖ, KURI ŠVELNIAI IŠVALO NOSIES ERTMES IR GREITAI SUMAŽINA PABURKIMĄ.

JŪROS VANDUO (KONCENTRATAS) VALO IR MINKŠTINA

Sudėtyje esantis jūros vanduo yra gaunamas iš jūros netoli Bretanės. Jo sudėtis panaši į fiziologinio tirplo, jame itin daug mūsų kūnui būtinų mineralinių medžiagų ir mikroelementų. Hipertoninis jūros vanduo ne tik valo nosies ertmes ir šalina dulkes bei žiedadulkes, bet ir skatina mukociliarinį klirensą, skystina perteklines gleives ir padeda joms pasišalinti.

EKOLOGIŠKAS ALAVIJŲ GELIS SAUGO IR DRĖKINA

Alavijų gelio sudėtyje randami polisacharidai sąveikauja su mucinu, esančiu ant nosies ertmės paviršių, ir suformuoja lipnų gelį, saugantį gleivinę nuo dirgiklių ir mikroorganizmų. Be to, šis apsauginis darinys drėkina sudirgintą paviršių bei mažina skausmą, uždegimą ir patinimą.

EKOLOGIŠKAS APELSINŲ ETERINIS ALIEJUS ATPALAIDUOJA IR VALO

Apelsinų eterinis aliejus skleidžia gaivų citrusinių vaisių aromatą. Be kitų savybių, jis saugo nuo išorinių veiksnių, tokių kaip mikrobai ir bakterijos. Jis taip garsėja savo atpalaiduojamosiomis savybėmis, nes mažina nervinę įtampą ir slopina nemigą, kurią gali sukelti peršalimo ligos.

VARIO GLIUKONATAS SAUGO GLEIVINĘ

Vario gliukonatas - tai mikroelementas, kuris saugo nosies gleivinę, nes toksiškai veikia daugelį patogeninių mikroorganizmų, tarp kurių ir gripo virusai bei adenovirusai.

KARBOKSIMETILO BETA GLIUKANAS SKYSTINA GLEIVES IR UŽTIKRINA MUKOADHEZINĮ POVEIKĮ 

Tai polisacharidas, gaunamas iš beta gliukano, ekstrahuojant jį iš mielių ir grybelių ląstelių sienelių. Dėl jo nosies gleivės suskystėja ir lengviau pasišalina. Be to, dėl jo mukoadhezinio poveikio, lengviau išsiskiria kitos sudedamosios medžiagos, priemonė veikia palaipsniui ir veiksmingiau.

 

Nosies purškalas OTOSAN® BABY yra CE ženklu paženklinta medicinos priemonė. Atitikties vertinimas užtikrina jos atitiktį ES direktyvos 93/42/EEB dėl medicinos prietaisų reikalavimams.

 

ATLIEKŲ ŠALINIMAS: pasibaigus tinkamumo terminui arba sunaudojus priemonę, pašalinkite ją laikydamiesi vietinių atliekų tvarkymo taisyklių. Produkto ir jo pakuotės niekada neišmeskite į aplinką.

 

Daugiau informacijos www.otosan.com

Informacinis lapelis paskutinį kartą peržiūrėtas 2021-02-24 (REV.1).

 

20 ml

Naudoti iki: žr. datą ant pakuotės dugno.

Partijos kodas: žr. ant pakuotės dugno.

OTOSAN S.r.l., Via degli Scavi, 32, 47122 Forli, Italy (Italija)

 Platintojas UAB „Interlux“, Aviečių g. 16, LT-08418 Vilnius. Tel. +370 5 278 6850

Kaina
9,68 €
  • Išpardavimas!

OTOSAN ForTuss sirupas nuo...

(LT) INFORMACINIS LAPELIS

Sirupas nuo kosulio OTOSAN®  FORTUSS

Malšina sausą ir drėgną kosulį, saugo gleivinę

INDIKACIJOS: OTOSAN®  FORTUSS  yra medicinos priemonė, skirta pagalbiniam sauso ir drėgno kosulio bei burnos ir ryklės gleivinės dirginimo gydymui. Švelni sudėtis su šluotinių sėklučių (manuka) medumi, ekologiškų laukinių gėlių medumi ir augalų molekuliniais kompleksais, suteikia malonų skonį, tinkantį ir suaugusiesiems, ir vaikams.

VEIKIMO MECHANIZMAS: OTOSAN®  FORTUSS  mechaniškai veikia sudirgusią gleivinę. Sudedamųjų dalių sinergijos pagalba suformuojama prie gleivinės prikibusi apsauginė plėvelė, kuri užtikrina drėkinimą ir neutralizuoja dirginimą. Be to, dervos, polisacharidai ir flavonoidai, išgauti iš gysločių, grindelijų ir šlamučių augalinių ekstraktų, bei šluotinių sėklučių (manuka) ir ekologišo laukinių gėlių medaus skatina:

·        gleivinių drėkinimą ir natūralių jų išskyrų susidarymą;

·        apsauginį ir raminamąjį poveikį ryklei, netiesiogiai malšina kosulio simptomus tiek dieną, tiek naktį.

FUNKCINIAI INGREDIENTAI:

ŠLUOTINIŲ SĖKLUČIŲ (MANUKA) MEDŲ suneša bitės  iš apdulkintų šluotinių sėklučių (lot. Leptospermum scoparium) augalo žiedų Naujojoje Zelandijoje. Šis vertingas medus garsėja daugybe naudingų savybių, tarp kurių raminamasis poveikis viršutiniams kvėpavimo takams.

EKOLOGIŠKAS LAUKINIŲ GĖLIŲ MEDUS prisideda prie minkštinamojo priemonės poveikio.

GRINDELIJŲ EKSTRAKTAS veikia kaip balzamas.

GYSLOČIŲ EKSTRAKTAS pasižymi raminamuoju poveikiu.

ŠLAMUČIŲ EKSTRAKTAS suformuoja plėvelę.

CITRINŲ ETERINIS ALIEJUS saugo gleivinę.

APELSINŲ ETERINIS ALIEJUS  pasižymi raminamuoju poveikiu.

MIRTŲ ETERINIS ALIEJUS produktui suteikia balzaminių natų.

KAIP NAUDOTI? Vaikams nuo 1 iki 6 metų amžiaus duokite išgerti po 5 ml 2 - 3 kartus per dieną. Vyresniems nei 7 metų amžiaus - po 10 ml 2 - 3 kartus per dieną. Paskutinę dozę reikia išgerti prieš miegą! Prieš naudojimą sukratykite buteliuką. Po naudojimo gerai uždarykite buteliuką ir kruopščiai nuplaukite dozavimo samtelį.

ĮSPĖJIMAI IR ATSARGUMO PRIEMONĖS: naudokite kambario temperatūroje (8 - 25 ᵒC). Saugokite nuo drėgmės, šilumos šaltinių ir tiesioginių saulės spindulių. Laikykite vaikams nepasiekiamoje vietoje. Neduokite vaikams iki vienerių metų amžiaus. Nenaudokite, jei yra padidėjęs jautrumas kuriai nors sudedamajai medžiagai. Jei pasireiškė nepageidaujamos reakcijos, gydymą nutraukite. Šiuo metu nėra žinoma apie kokį nors OTOSAN®  FORTUSS  sudedamųjų medžiagų šalutinį poveikį naudojant nėštumo ir žindymo laikotarpiu (šiais atvejais, prieš naudodami priemonę, pasitarkite su gydytoju). Nenaudokite kitais būdais ir kitiems tikslams, nei šioje naudojimo instrukcijoje nurodė gamintojas. Jei simptomai nepraeina, kreipkitės į gydytoją.

OTOSAN®  FORTUSS  tinka celiakija sergantiems žmonėms. Šiame produkte yra daug cukraus. Jei sergate cukriniu diabetu, prieš naudodami pasitarkite su gydytoju.  OTOSAN®  FORTUSS  sudėtyje nėra alkoholio ir dirbtinių dažiklių.

Daugiau informacijos www.otosan.com

Informacinis lapelis paskutinį kartą peržiūrėtas 2020-06-11 (REV.3).

OTOSAN S.r.l. Via degli Scavi, 32, 47122 Forli, Italy (Italija)

 Platintojas UAB „Interlux“, Aviečių g. 16, LT-08418 Vilnius. Tel. +370 5 278 6850

 180 g

Kaina
9,44 €
  • Išpardavimas!

OTOSAN drėkinamasis gerklės...

(LT) INFORMACINIS LAPELIS

Gerklės gelis OTOSAN® FORTE

Medicinos priemonė. Suteikia palengvėjimą perštinčiai gerklei.  Be glitimo.

INDIKACIJOS: papildoma priemonė, skirta gydyti pirmuosius ūminio faringito simptomus, skausmingą rijimą, išorinių veiksnių (virusų ar bakterijų) ir aplinkos veiksnių (pasyvaus rūkymo, staigių drėgmės ir temperatūros pokyčių) sukeltą burnos sudirginimą ir sausumą.

PRIVALUMAI: ypatingos, naujoviškos sudėties gelis OTOSAN® FORTE suformuoja mukoadhezinę plėvelę, kuri veikia ryklės gleivinę ir suteikia malonų palengvėjimo jausmą.

Gerklės gelio OTOSAN® FORTE sudėtyje esantys polisacharidų komponentai suformuoja atsparų apsauginį sluoksnį, kuris atremia išorės fizikinių veiksnių dirginamąjį poveikį ir patogeninių mikroorganizmų skverbimąsi. Jis taip pat veiksmingai skatina gleivinės drėkinimą, skatina normalios audinių fiziologijos natūralų atsistatymą ir netiesiogiai mažina dirginimą bei skausmo pojūtį. Gerklės gelis OTOSAN® FORTE taip pat suteikia malonų gaivos pojūtį.

FUNKCINIAI INGREDIENTAI: medicinos priemonė gerklės gelis OTOSAN® FORTE turi malonų citrinų skonį.

ISLANDINIŲ KERPIŲ EKSTRAKTAS, TITRUOTAS 30 % pasižymi specifiniu mukoadheziniu poveikiu, virš sudirgintos gleivinės padeda suformuoti apsauginį barjerą.

MAUMEDŽIŲ ARABINOGALAKTANAS dėka savo mukoadhezinių savybių padeda suformuoti apsauginį barjerą virš sudirgintos gleivinės.

VAISTINIŲ PIKULIŲ EKSTRAKTAS pasižymi specifiniu mukoadheziniu poveikiu burnos ir ryklės  gleivinei.

EKOLOGIŠKAS CITRINŲ ETERINIS ALIEJUS suteikia malonų citrusinių vaisių aromatą ir veikai raminamai.

VAISTINIŲ ČIOBRELIŲ ETERINIS ALIEJUS pasižymi balzamą primenančiu veikimu ir skleidžia malonų aromatą.

EUKALIPTŲ ETERINIS ALIEJUS suteikia malonų kvapą, pasižymi balzamą primenančiu veikimu bei raminamuoju poveikiu.

PIPIRMĖČIŲ ETERINIS ALIEJUS suteikia malonų aromatą, pasižymi balzamą primenančiu veikimu bei vėsinamuoju poveikiu.

DAUGIAŽIEDIS MEDUS skatina gleivinės apsauginio barjero susidarymą.

NAUDOJIMO NURODYMAI:

Vaikams nuo 1 iki 3 metų amžiaus duoti 1 - 2 paketėlius per dieną, prieš tai pasitarus su gydytoju.

Vaikams nuo 3 iki 6 metų amžiau duoti 1-2 paketėlius per dieną.

Vyresniems nei 7 metų amžiaus vaikams ir suaugusiesiems pradiniame gydymo etape gerti po 2 - 3 paketėlius per dieną; vėlesniuose gydymo etapuose - po 1 - 2 paketėlius per dieną. Kad produktas kuo geriau įsisavintų, patariame bent 30 minučių po produkto suvartojimo nevalgyti ir negerti.

 

ĮSPĖJIMAI IR ATSARGUMO PRIEMONĖS: medicinos priemonę laikykite kambario temperatūroje (20-25 ᵒC). Laikykite sausoje vietoje, atokiai nuo tiesioginių saulės spindulių ir šilumos šaltinių. Laikykite vaikams nepasiekiamoje vietoje. Venkite patekimo į akis. Nenaudokite  jei žinote, kad esate jautrūs kuriai nors sudedamajai medžiagai. Nenaudokite kitiems tikslams, nei šioje naudojimo instrukcijoje nurodė gamintojas. Jei pasireiškė nepageidaujama reakcija, kreipkitės į gydytoją. Neduokite vaikams iki vienerių metų amžiaus,  o vaikams nuo 1 iki 3 metų duokite tik pasitarę su vaikų gydytoju. Šiuo metu nėra žinoma apie naudojimo kontraindikacijas nėštumo ir žindymo laikotarpiu (šiais atvejais, prieš pradedant naudoti priemonę, visada rekomenduojame pasitarti su gydytoju). Jei simptomai nepraeina per 10 - 12 dienų, nutraukite priemonės naudojimą ir kreipkitės į gydytoją. Žmonėms turintiems polinkį ši priemonė gali sukelti viduriavimą. Jei taip atsitikimo, nutraukite naudojimą.

 

Gerklės gelis OTOSAN® FORTE yra CE ženklu paženklinta medicinos priemonė. Atitikties vertinimas užtikrina jos atitiktį ES direktyvos 93/42/EEB dėl medicinos prietaisų reikalavimams.

 

ATLIEKŲ ŠALINIMAS: pasibaigus tinkamumo terminui arba sunaudojus priemonę, pašalinkite ją laikydamiesi vietinių atliekų tvarkymo taisyklių. Produkto ir jo pakuotės niekada neišmeskite į aplinką.

 

Daugiau informacijos www.otosan.com

Informacinis lapelis paskutinį kartą peržiūrėtas 2021-06-26 (REV.2).

OTOSAN S.r.l., Via degli Scavi, 32, 47122 Forli, Italy (Italija)

 Platintojas UAB „Interlux“, Aviečių g. 16, LT-08418 Vilnius. Tel. +370 5 278 6850

Pakuotėje 14 paketėlių po 10 ml 

Kaina
8,98 €
  • Išpardavimas!

Herbamedicus augalinis...

Pakuotė: 125 ml

  • Šveicariška kokybė !

  • Net 20 natūralių komponentų.

  • Naudojimas: reikiamą kiekį tepalo tepti ant švarios odos ir švelniai įtrinti. Maksimaliam poveikiui procedūrą rekomanduojama atlikti keletą kartų per dieną. Naudoti krūtinės, kaklo, sprando, nugaros srityse.

  • Gamtos padiktuota sudėtis:

  • Kokosų sviestas  
  • Sviestmedžių sviestas
  • Migdolų aliejus
  • Saulėgrąžų aliejus
  • Makadamijų aliejus
  • Eukaliptų aliejus
  • Alabaminių pušų aliejus
  • Kadagių eterinis aliejus
  • Pipirmėčių eterinis aliejus  
  • Santalmedžių eterinis aliejus
  • Rozmarinų eterinis aliejus
  • Juozažolių aliejus  
  • Čiobrelių eterinis aliejus
  • Pušų eterinis aliejus
  • Varnalėšų šaknys
  • Kedrų aliejus
  • Visžaliai kiparisai
  • Gvazdikėliai
  • Ramunėlės
  • Gluosnių žievė

Šveicariškas Herbamedicus augalinis „Barsukų tepalas“ buvo sukurtas, norint kuo labiau atkartoti teigiamą barsukų taukų veikimą. Barsukų taukai buvo plačiai naudojami tradicinėje liaudies medicinoje. Šveicarų kompanija Herbamedicus, tausodama laukinę fauną, siūlo augalinę alternatyvą.

Pavadinimas „Barsukų tepalas“ nereiškia, kad jis skirtas barsukams ar pagamintas iš barsukų. Tai augalinis balzamas žmonėms.

Šis produktas tinka ilgalaikiam naudojimui be pertraukų.

Gamintojas: Herbamedicus GmbH, 8027 Zürich, Šveicarija.

Platintojas: UAB „Medita“, P. Baublio g.2A, Vilnius, tel.: +370 650 71110

Kaina
10,71 € Bazinė kaina 12,60 €
−15%
  • Išpardavimas!
  • −15%
−15%

OTOSAN nosies ploviklis...

Naudojimosi instrukcija

-          Į buteliuką iki 240 ml žymos pripilkite šilto (35 - 40 °C) geriamojo vandens.

-          Ištirpinkite vieno  (izotoniniam tirpalui) arba dviejų (hipertoniniam tirpalui) paketėlių turinį. Žr. 1 pav. originaliame pakuotės lapelyje.

-          Kratykite buteliuką tol, kol milteliai visiškai ištirps vandenyje. Žr. 2 pav. originaliame pakuotės lapelyje.

-          Galvą šiek tiek palenkite į priekį ir pasilenkite virš praustuvės,  buteliuką laikykite  stačią.

-          Buteliuko antgalį įkiškite į vieną nosies landą, kvėpuokite per burną. Žr. 3 pav. originaliame pakuotės lapelyje.

-         Švelniai spauskite buteliuko pagrindą. Tirpalas turi įtekėti pro vieną jūsų nosies landą, o ištekėti pro kitą. Kol vyksta plovimas, kvėpuokite per burną. Po procedūros, truputį pastovėkite palenkę galvą į priekį.

-          Pakartokite plovimą pro kitą nosies landą.

-          Atsargiai išpūskite nosį. Žr. 4 pav. originaliame pakuotės lapelyje.

-    Po kiekvieno naudojimo, į buteliuką pripilkite vandens ir įlašinkite kelis lašus skysto muilo, tada energingai pakratykite, kad gerai išsiplautų. Baigę, kruopščiai išskalaukite ir išdžiovinkite. Rekomenduojame buteliuką pakeisti nauju kas 3 mėnesius.

ĮSPĖJIMAI:

Prieš naudodami nosies ploviklį OTOSAN® pasitarkite su gydytoju, jei nosis visiškai užsikimšusi, ausų infekcijos atveju arba jei neseniai buvo atlikta operacija. Nutraukite naudojimą ir kreipkitės medicinos pagalbos, jeigu jaučiate diskomfortą ar skausmą nosyje ar ausyje.

Kas tris mėnesius buteliuką pakeiskite nauju. Šis buteliukas yra skirtas griežtai tik asmeniniam naudojimui. Dalinantis gali išplisti infekcijos.

Laikykite vaikams nepasiekiamoje vietoje. Laikykite sausoje vietoje kambario temperatūroje.

Šiai procedūrai niekada nenaudokite verdančio vandens.

Buteliuko nenaudokite su grynu vandeniu. Nosies plovimas turi būti atliekamas tik naudojant vandenį, sumaišytą su nosies ploviklio OTOSAN® druskos tirpalu.

Nenaudokite, jei žinote apie padidėjusį jautrumą priemonės sudedamosioms dalims.

Nenaudokite kitais būdais ir kitiems  tikslams, negu nurodyta gamintojo naudojimo instrukcijoje.

Nenaudokite vaikams iki 6 metų nepasitarę su gydytoju.

DAŽNAI UŽDUODAMI KLAUSIMAI

Kokia yra nosies plovimo nauda? Efektyvus gleivių pertekliaus, sankaupų ir krešulių pašalinimas, suteikia palengvėjimą alergijų, peršalimo, sinusito atvejais ir po operacijų, leidžia lengviau kvėpuoti ir pagerina miego kokybę. Praktikuojant kasdien, padeda išvalyti per dieną susikaupusius alergenus ir taršias dulkes bei pagerina gleivių pasišalinimą.

Kiek kartų per dieną reikėtų plauti nosį plovikliu OTOSAN®? Kai procedūrai naudojamas vienas paketėlis, rekomenduojame nosį plauti du kartus per dieną, ryte ir vakare, net jei naudojate ilgą laiką. Kai nosis plaunama hipertoniniu tirpalu (2 paketėliai), rekomenduojame tai atlikti du kartus per dieną ir tęsti iki 10 dienų.

Kiek druskos tirpalo paketėlių reikia ištirpinti 240 ml vandens? Vieną paketėlį, kad gautumėte gerai subalansuotą nosies tirpalą (1,1 %); du paketėlius - hipertoniniam tirpalui (2,2 %).

Kada reikėtų naudoti vieną paketėlį? Gautas izotoninis tirpalas tinka kasdieniam nosies plovimui, sergant alerginiu rinitu, sinusitu ar peršalimo ligomis bei naktinio knarkimo atveju.

Kada reikėtų naudoti du paketėlius? Esant stipriam nosies užgulimui, lėtiniam sinusitui ir po operacijų.

Ar nosį plauti gali ir nėščios moterys bei vaikai? Šiuo metu nėra žinoma apie jokį nosies ploviklio OTOSAN® sudedamųjų dalių šalutinį poveikį jį naudojant nėštumo ar žindymo laikotarpiu. Šešių metų ir vyresni vaikai gali naudoti OTOSAN® padedami ir prižiūrimi suaugusiųjų. Prieš naudodami vaikams iki 6 metų, pasitarkite su gydytoju.

Kokiame vandenyje galima tirpinti druskos tirpalus OTOSAN®? Naudokite virintą vandenį (minimali virimo trukmė 1 minutė) arba negazuotą mineralinį vandenį. Vanduo turi būti šiltas (apie 35 - 40 °C).

Kuo naudinga druskos tirpaluose OTOSAN® esanti hialurono rūgštis? Ji optimizuoja audinių drėkinimą ir sukuria barjerą nuo išorinių dirgiklių. Klinikiniai tyrimai rodo, kad ji gerina mukociliarinį apsivalymą.

Ar galima nosį plauti vien vandeniu? Ne. Nesūrus vanduo gali pažeisti nosies gleivinę ir sutrikdyti mukociliarinį apsivalymą.

Ar galima nosies ploviklio OTOSAN® druskos tirpalą pakeisti savos gamybos mišiniu iš vandens ir jūros druskos? Ne, to daryti nerekomenduojame. Norint nustatyti tinkamą druskos koncentraciją vandenyje, reikia specialių žinių. Be to, jūros druskos sudėtyje esantys priedai gali dirginti. Hialurono rūgštis ir natrio bikarbonatas yra svarbūs komponentai, užtikrinantys nosies plovimo efektyvumą. 

Laikymo sąlygos: saugoti sausoje, vaikams nepasiekiamoje  vietoje, kambario temperatūroje.

Gamintojas: OTOSAN, Via degli Scavi 32, 47122 Forli, Italija.

Įgaliotasis platintojas: INTERLUX, Aviečių g.16, LT-08418 Vilnius

Kaina
18,49 €
  • Išpardavimas!

OTOSAN milteliai nosies...

NAUDOJIMO INSTRUKCIJA:

-          Į buteliuką iki 240 ml žymos pripilkite šilto (35 - 40 °C) geriamojo vandens.

-          Ištirpinkite vieno  (izotoniniam tirpalui) arba dviejų (hipertoniniam tirpalui) paketėlių turinį. Žr. 1 pav. originaliame pakuotės lapelyje.

-          Kratykite buteliuką tol, kol milteliai visiškai ištirps vandenyje. Žr. 2 pav. originaliame pakuotės lapelyje.

-          Galvą šiek tiek palenkite į priekį ir pasilenkite virš praustuvės,  buteliuką laikykite  stačią.

-          Buteliuko antgalį įkiškite į vieną nosies landą, kvėpuokite per burną. Žr. 3 pav. originaliame pakuotės lapelyje.

-         Švelniai spauskite buteliuko pagrindą. Tirpalas turi įtekėti pro vieną jūsų nosies landą, o ištekėti pro kitą. Kol vyksta plovimas, kvėpuokite per burną. Po procedūros, truputį pastovėkite palenkę galvą į priekį.

-          Pakartokite plovimą pro kitą nosies landą.

-          Atsargiai išpūskite nosį. Žr. 4 pav. originaliame pakuotės lapelyje.

-    Po kiekvieno naudojimo, į buteliuką pripilkite vandens ir įlašinkite kelis lašus skysto muilo, tada energingai pakratykite, kad gerai išsiplautų. Baigę, kruopščiai išskalaukite ir išdžiovinkite. Rekomenduojame buteliuką pakeisti nauju kas 3 mėnesius.

ĮSPĖJIMAI:
Prieš naudodami nosies ploviklį OTOSAN® pasitarkite su gydytoju, jei nosis visiškai užsikimšusi, ausų infekcijos atveju arba jei neseniai buvo atlikta operacija. Nutraukite naudojimą ir kreipkitės medicinos pagalbos, jeigu jaučiate diskomfortą ar skausmą nosyje ar ausyje.

Kas tris mėnesius buteliuką pakeiskite nauju. Šis buteliukas yra skirtas griežtai tik asmeniniam naudojimui. Dalinantis gali išplisti infekcijos.

Laikykite vaikams nepasiekiamoje vietoje.

Laikykite sausoje vietoje kambario temperatūroje.

Šiai procedūrai niekada nenaudokite verdančio vandensButeliuko nenaudokite su grynu vandeniu. Nosies plovimas turi būti atliekamas tik naudojant vandenį, sumaišytą su nosies ploviklio OTOSAN® druskos tirpalu.

Nenaudokite, jei žinote apie padidėjusį jautrumą priemonės sudedamosioms dalims.

Nenaudokite kitais būdais ir kitiems  tikslams, negu nurodyta gamintojo naudojimo instrukcijoje.

Nenaudokite vaikams iki 6 metų nepasitarę su gydytoju.

DAŽNAI UŽDUODAMI KLAUSIMAI

Kokia yra nosies plovimo nauda? Efektyvus gleivių pertekliaus, sankaupų ir krešulių pašalinimas, suteikia palengvėjimą alergijų, peršalimo, sinusito atvejais ir po operacijų, leidžia lengviau kvėpuoti ir pagerina miego kokybę. Praktikuojant kasdien, padeda išvalyti per dieną susikaupusius alergenus ir taršias dulkes bei pagerina gleivių pasišalinimą.

Kiek kartų per dieną reikėtų plauti nosį plovikliu OTOSAN®? Kai procedūrai naudojamas vienas paketėlis, rekomenduojame nosį plauti du kartus per dieną, ryte ir vakare, net jei naudojate ilgą laiką. Kai nosis plaunama hipertoniniu tirpalu (2 paketėliai), rekomenduojame tai atlikti du kartus per dieną ir tęsti iki 10 dienų.

Kiek druskos tirpalo paketėlių reikia ištirpinti 240 ml vandens? Vieną paketėlį, kad gautumėte gerai subalansuotą nosies tirpalą (1,1 %); du paketėlius - hipertoniniam tirpalui (2,2 %).

Kada reikėtų naudoti vieną paketėlį? Gautas izotoninis tirpalas tinka kasdieniam nosies plovimui, sergant alerginiu rinitu, sinusitu ar peršalimo ligomis bei naktinio knarkimo atveju.

Kada reikėtų naudoti du paketėlius? Esant stipriam nosies užgulimui, lėtiniam sinusitui ir po operacijų.

Ar nosį plauti gali ir nėščios moterys bei vaikai? Šiuo metu nėra žinoma apie jokį nosies ploviklio OTOSAN® sudedamųjų dalių šalutinį poveikį jį naudojant nėštumo ar žindymo laikotarpiu. Šešių metų ir vyresni vaikai gali naudoti OTOSAN® padedami ir prižiūrimi suaugusiųjų. Prieš naudodami vaikams iki 6 metų, pasitarkite su gydytoju.

Kokiame vandenyje galima tirpinti druskos tirpalus OTOSAN®? Naudokite virintą vandenį (minimali virimo trukmė 1 minutė) arba negazuotą mineralinį vandenį. Vanduo turi būti šiltas (apie 35 - 40 °C).

Kuo naudinga druskos tirpaluose OTOSAN® esanti hialurono rūgštis? Ji optimizuoja audinių drėkinimą ir sukuria barjerą nuo išorinių dirgiklių. Klinikiniai tyrimai rodo, kad ji gerina mukociliarinį apsivalymą.

Ar galima nosį plauti vien vandeniu? Ne. Nesūrus vanduo gali pažeisti nosies gleivinę ir sutrikdyti mukociliarinį apsivalymą.

Ar galima nosies ploviklio OTOSAN® druskos tirpalą pakeisti savos gamybos mišiniu iš vandens ir jūros druskos? Ne, to daryti nerekomenduojame. Norint nustatyti tinkamą druskos koncentraciją vandenyje, reikia specialių žinių. Be to, jūros druskos sudėtyje esantys priedai gali dirginti. Hialurono rūgštis ir natrio bikarbonatas yra svarbūs komponentai, užtikrinantys nosies plovimo efektyvumą. 

Gamintojas: OTOSAN, Via degli Scavi 32, 47122 Forli, Italija.

Įgaliotasis platintojas: UAB "Interlux", Aviečių g.16, LT-08418 Vilnius

 

Kaina
7,99 €
  • Išpardavimas!

Silikoninis pleistras...

Pakuotėje yra 1 pleistras

Medicinos priemonė.

Dydis: 5 x 25 cm

Naujausių technologijų ir aukščiausios kokybės silikoninis pleistras „ReSkin WOUND Silicon Patch“ žaizdų priežiūrai, esant jautriai odai.

"ReSkin" – tai jūsų antroji oda!

  • Laidus orui.

  • Kilnojamas.

  • Lengvai ir neskausmingai nuimamas.

  • Palaiko drėgną žaizdos gijimą, apsaugant nuo šašų susidarymo ir kartu spartinant gijimo procesą.

  • Pleistras yra bi-elastinis – lengvai lenkiasi tiek į vidų, tiek ir išorę.

  • Tamprus ir elastingas.

  • Galima karpyti ir formuoti pagal poreikį.

  • Kūno odos spalvos.

Sudėtis: medicininis silikonas, megztas kilpinis audinys.

Naudojimas: Išplaukite ir išvalykite žaizdą. Pleistrą klijuokite tik ant paviršinių, negilių žaizdų, tokių kaip nusibrozdinimai ar įbrėžimai. Įsitikinkite, kad pleistras pakankamai didelis, kad uždengtų žaizdą ir odą aplink ją bent  2 cm tarpu. Pleistras iškart suteiks palengvėjimo jausmą, sumažės perštėjimas ir skausmas. Pleistras nedžiovina žaizdos, ji gyja drėgnoje aplinkoje. Jei žaizda išskiria pakankamai daug eksudato, ant pleistro viršaus galima pritvirtinti švarų tvarstį. Pleistrą keisti, priklausomai nuo poreikio.

Įspėjimai: tik išoriniam naudojimui! Klijuoti tik ant švarios odos! Netinkamas gilių žaizdų priežiūrai!

Laikymo sąlygos: laikyti vaikams nepasiekiamoje vietoje.

Gamintojas: Reskin Medical NV, Ravenshout Z.5.2.50, 3980 Tessenderlo, Belgija

Platintojas: UAB „Medita“, P. Baublio g.2A, Vilnius, tel.: +370 650 71110

Kaina
6,53 €

„HemaGel“ hidrofilinis...

Pakuotė: 5 g (sterilus)

Medicinos priemonė.

“HemaGel” hidroflinis gelis, greitesniam žaizdų gijimui, po 5g tūbelėje

“HemaGel “siūlo unikalų sprendimą greitinti ūminių žaizdų gijimą (t. y. smulkias traumas, patirtas namie ar sportuojant), pvz., įpjovimus, įbrėžimus, 1-ojo ir 2-ojo laipsnio nudegimus, pūslelinę, taip pat ir lėtines žaizdas, pvz., venų varikozę (dėl veninės ar arterinės sistemos ligų), diabetinę koją, pragulas, pooperacinius ir kitokius odos pažeidimus.

  • Išskirtinės “HemaGel” savybės dar labiau sustiprinamos dėl žaizdoje susidarančios drėgmės. Gelis gydo žaizdą brinkdamas. Stabili žaizdos drėgmė saugo nuo šašų susidarymo ir kartu spartina gijimo procesą.

Medicininių tyrimų metu nustatytas šis “HemaGel” veikimas:

  • Chemiškai suriša deguonies radikalus, kurie susidaro uždegiminių procesų metu.

  • Užtikrina optimalų pH žaizdoje ir taip padeda gijimui.

  • Dėl verifikuotos gelio struktūros į žaizdą nepatenka gelio dalelės, todėl neatsiranda niežulys (nėra adhezijos).

  • Suteikia žaizdai drėgmės.

  • Apsaugo nuo žaizdų dehidracijos ir šašų formavimosi.

  • Turi absorbuojamųjų savybių ir taip valo užkrėstą žaizdą.

  • Sumažina žaizdos skausmą.

  • Skatina berandį žaizdos užgijimą.

  • Laiku užtepus, apsaugo nuo randėjimo arba pagerina rando išvaizdą

Kaina
9,56 €

Igloo rinkinys žaizdų...

Pakuotė: 1 vnt. 

Igloo rinkinys žaizdų higienai.

RINKINYS: Komplekte su daugkartiniu buteliuku "armonikėlės" tipo, patogiam vandens įsiurbimui, ir su skaidriu apsauginiu antgaliu-purkštuku.

  • Tinkamas žaizdos paruošimas (drėkinimas ir (arba) išplovimas) yra labai svarbu prieš bet kokio tepalo ir (arba) tvarsčio naudojimą.

  • "Bionix Igloo" užtikrina optimalią vandens srovę žaizdos drėkinimo ir (arba) plovimo metu.

  • Padeda geriau pašalinti nešvarumus, bakterijas ar negyvus audinius siekiant optimaliai išvalyti žaizdą ir paspartinti jos gijimą.

  • Saugiai ir kryptingai nukreipia skystį žemyn į žaizdą, o skaidri apsauga leidžia viską gerai matyti žaizdos drėkinimo ir (arba) plovimo procedūros metu.

  • Ši nedidelė ir portatyvi priemonė gali būti naudojama pirmos pagalbos rinkiniuose.

Gamintojas: Bionix, JAV

Įgaliotasis platintojas: UAB „Interlux“, Aviečių g.16, LT-08418 Vilnius.

Kaina
8,95 €

Otosan natūralios...

(LT) Kvapieji lipdukai OTOSAN® NATURAL CARE

Su eteriniais aliejais. Kvepia iki 8 val.

Skirti klijuoti ant drabužių arba daiktų. Kiekvienas lipdukas supakuotas atskirai. Neriebūs ir nepalieka dėmių. Nenaudoti nėščiosioms. Gali naudoti suaugusieji ir vaikai nuo 3 metų amžiaus. Prieš naudodami produktą, perskaitykite etiketę. Tik išoriniam naudojimui.

NAUDOJIMO INSTRUKCIJA: (1) išimkite pleistrą iš pakuotės; (2) nuplėškite skaidrią plėvelę; (3) užklijuokite pleistrą ant drabužių 30 cm atstumu nuo veido; (4) vienu metu naudokite tik vieną pleistrą; (5) neklijuokite tiesiai ant odos.

Sudėtyje yra pipirinių mėtų aliejaus, rutulinių eukaliptų aliejaus, paprastųjų pušų aliejaus, kvapiųjų rozmarinų aliejaus.

ATSARGIAI!

UFI: YPV8-40Y2-N00H-QP92

Kvapieji lipdukai OTOSAN® NATURAL CARE

Pavojingos sudedamosios medžiagos: cineolis; L-mentan-3-onas; (-)-pin-2(10)-enas. Dirgina odą. Gali sukelti alerginę odos reakciją. Kenksminga vandens organizmams, sukelia ilgalaikius pakitimus. Stengtis neįkvėpti dulkių/dūmų/dujų/rūko/garų/ aerozolio. Po naudojimo kruopščiai nuplauti rankas. Užterštų darbo drabužių negalima išnešti iš darbo vietos. Saugoti, kad nepatektų į aplinką. Mūvėti apsaugines pirštines/dėvėti apsauginius drabužius/naudoti akių (veido) apsaugos priemones. PATEKUS ANT ODOS: plauti dideliu vandens kiekiu. Jeigu sudirginama oda arba ją išberia: kreiptis į gydytoją.

Turinį/talpyklą šalinti pagal pavojingų atliekų ir pakuočių bei pakuočių atliekų tvarkymo reikalavimus. Sudėtyje yra (-)-pin-2(3)-eno, (E)-anetolio, kariofileno, citralio, d-limonito, izoeugenolop, izomentono, linalolio, pin-2(3)-eno, p-ment-

1-en-4-olio. Gali sukelti alerginę reakciją.

 

ATSARGUMO PRIEMONĖS. Laikykite vaikams ir gyvūnams neprieinamoje vietoje. Laikykite atokiai nuo šilumos šaltinių. NEKLIJUOKITE TIESIAI ANT ODOS. Neklijuokite ant švelnių audinių. Laikykite atokiau nuo burnos ir šnervių. Atsitiktinai nuriję, jei esate nėščia ar maitinate krūtimi, pasitarkite su gydytoju. Nenaudokite, jei esate alergiški kuriai nors sudedamajai medžiagai.

Geriausias iki datos, nurodytos dėžutės šono. Partijos Nr. žr. ant dėžutės šono.               

Gamintojas OTOSAN S.r.l., Via degli Scavi, 32, 47122 Forli, Italija.

Platintojas UAB „Interlux“, Aviečių g. 16, LT-08418 Vilnius. Tel. +370 5 278 6850

Pakuotėje 7 vnt. (5,8 x 5 cm)

Kaina
7,26 €

Silikoninis randų tvarstis...

Silikoninis randų tvarstis RYSTORA® (nesterilus,  vienkartinis)

1 vnt., 25 mm x 1,5 m

Harmonijoje su jūsų oda.

· Paprasta atplėšti, padalintas įpjovimo linijomis. · Tvirtai ir patikimai prilimpa. ·  Tausoja trapią ir jautrią odą. · Neskausminga nuplėšti. · Nelaidus vandeniui. · Vienkartinis.

Įspėjimai: nenaudoti ant atvirų žaizdų ir nesugijusios odos.

Numatytasis naudojimas: silikoninis randų tvarstis Rystora® naudojamas siekiant išlyginti ir išblukinti naujus ar senus randus bei užkirsti kelią hipertrofinių ir keloidinių randų susidarymui.

Sudėtis: medicininis silikonas ir poliuretano plėvelė.

Naudoti iki: žr. datą ant pakuotės.

Rystora® yra registruotasis „Fortune Medical“ prekių ženklas.

Gamintojas: Fortune Medical Instrument Corp., 6F., No.29, Sec.2, Jhongjheng E. Rd., Danshuei Dist, New Taipei City 251, Taiwan (Taivanas)

Pagamino: No.256. Changchun 2nd Rd., Jhongli Dist, Taoyuan City 320, Taiwan (Taivanas). Emergo Europe, Westervoortsedijk 60, 6827 AT Arnhem, The Netherlands (Nyderlandai)

Platintojas: UAB Interlux, Aviečių g.16, LT-08418 Vilnius, Tel. +37052786850

 

Kaina
18,55 €

Silikoninis randų gelis...

Silikoninis randų gelis RYSTORA® (nesterilus)

Harmonijoje su jūsų oda.

Indikacijos: pooperaciniai randai, keloidiniai ir hipertrofiniai randai, randai po nudegimų, sužalojimų ir kosmetinių operacijų.

Įspėjimai: nenaudoti ant atvirų žaizdų, infekuotos ar nesugijusios odos. Saugoti nuo vaikų iki 3 metų, kad užkirsti kelią prarijimo rizikai.

Naudojimo nurodymai: ant rando užtepti randų gelio Rystora®, pilnai jį padengti; nemasažuoti ir netrinti. Rekomenduojama naudoti ne rečiau nei 2-3 kartus per dieną.

Sudėtis: 100 % medicininis silikonas.

Naudoti iki: žr. datą ant pakuotės arba tūbelės.

Gamintojas: Fortune Medical Instrument Corp., 6F., No.29, Sec.2, Jhongjheng E. Rd., Danshuei Dist, New Taipei City 251, Taiwan (Taivanas)

Pagamino: No.256. Changchun 2nd Rd., Jhongli Dist, Taoyuan City 320, Taiwan (Taivanas). Emergo Europe, Westervoortsedijk 60, 6827 AT Arnhem, The Netherlands (Nyderlandai)

Platintojas: UAB Interlux, Aviečių g.16, LT-08418 Vilnius, Tel. +37052786850


Kaina
22,32 €